Menu Hledej Pro partnery +420 545 537 111 mail@bmt.cz
Zavřít

VACUCELL

Sušárny s cirkulací vzduchu ve vakuu
Obrázky jsou ilustrativní a mohou se nepatrně lišit od skutečného produktu

Sušení ve vakuu s možností vytěsnění vzduchu inertním plynem nabízí řada VACUCELL® použitelná nejen pro teplotně labilní a na oxidaci citlivé substance (prášky, granuláty, …), ale i tvarově složité součásti s těžko přístupnými otvory a závity. Ideální pro sušení vzorků do konstantní hmotnosti. Zvláštní uplatnění přístroje je možné především v oblastech zpracování plastů, farmaceutickém, chemickém, elektrotechnickém a jiném průmyslu.

  • Vnitřní objem: 22, 55, 111 litrů
  • Teplotní rozsah VU ECO: od 5 °C nad okolní teplotou do 200 °
  • Teplotní rozsah VU EVO: od 5 °C nad okolní teplotou do 250/300 °C
  • Okno ve dveřích
  • Průchodka Ø 40 mm s vyústěním v nadstavbě
  • Připojení inertního plynu
  • Jehlový ventil pro jemné dávkování
  • Tlakově odolná vnitřní komora
  • Velkoplošný dveřní přetlakový ventil „Ventiflex“
  • Vnitřní komora: nerezová ocel DIN 1.4571( AISI 316 Ti)
Mám zajem o VACUCELL

Detailní popis produktové řady VACUCELL

Šíření tepla ve vakuu, nebo inertním plynu

Princip činnosti je založen na principu sušení ve vakuu s možností vytěsnění vzduchu v komoře inertním plynem. Elektricky vyhřívaná nerezová komora přístroje umožňuje přesné vyhřívání a sušení vzorků až do konstantní hmotnosti. Standardní výbavou je i průchodka o průměru 40 mm, vstup pro připojení inertního plynu a jehlový ventil pro jemné dávkování. Pro případ vnitřního přetlaku je přístroj vybaven velkoplošným dveřním přetlakovým ventilem „Ventiflex“.

Popis produktové řady

Řada VACUCELL® je vhodná pro dokonalé sušení teplotně labilních a na oxidaci citlivých materiálů, tvarově složitých součástí, sušení vzorků do konstantní hmotnosti, apod. ve vakuu. Přístroje jsou vhodné k použití v oblastech zpracování plastů, v elektrotechnice a také např. v chemickém a farmaceutickém průmyslu. Řada VACUCELL® se vyznačuje bezhlučným chodem a jemným vyhříváním vzorků v komoře a nabízí kvalitní a bezpečné vyhřívání a sušení vzorků až do konstantní hmotnosti. Je proto vhodná nejen pro kvalitní a bezpečné temperování a sušení termolabilních, na oxidaci citlivých nebo práškových materiálů v laboratořích, ale také tvarově složitých výrobků s mnoha otvory a závity v průmyslu. Řada VACUCELL® nabízí vysoký komfort obsluhy i přesnou regulaci, a je proto vhodná i pro náročné a přesné testy a procesy. Přístroje VACUCELL® je možné na přání doplnit o podstavbu „Vacustation“ bez nebo včetně vybraného typu vývěvy. Přístroje řady VACUCELL® splňují požadavky technickolegislativních předpisů ČR i EU..

Základní konstrukční prvky

Samonosný vnější plášť z pozinkovaného ocelového plechu s tvrdým a odolným vypalovacím lakem na vnější straně. Vnitřní jednoplášťová komora s policemi je vyrobena ze silnostěnné nerezové oceli (DIN 1.4571, AISI 316 Ti). Panel dveří je tvořen velkoplošným bezpečnostním sklem s plastovou fólií umožňujícím sledování průběhu procesů v komoře, které současně plní funkci velkoplošného přetlakového ventilu. Dveře jsou pro dokonalé utěsnění komory zajištěny ve čtyřech bodech. Standardní výbavou je i průchodka o průměru 40 mm, vstup pro připojení inertního plynu a jehlový ventil. Možnost výběru jednotlivých typů v provedení ECO line nebo EVO line dle úrovně řídicího systému.

Změny konstrukce a provedení vyhrazeny.

« »

Máte zájem o VACUCELL?

Zavolejte nám, navštivte nás nebo vyplňte kontaktní
formulář a my se Vám do druhého pracovního dne
ozveme.

Zavolejte nám
+420 545 537 111 Pondělí - Pátek 8.00 - 16.00
Právě jsme dostupní
Navštivte nás
BMT Medical Technology s.r.o. Cejl 157/50, Zábrdovice, 602 00 Brno Zobrazit trasu na mapě

Vyplňte nezávaznou poptávku




Mám zájem o